Papir - en tværkulturel stemme

1. oktober 2022 - 8. januar 2023
 

Udstillingens sigte er at kommentere det håndlavede papirs renæssance og globale bevægelse, hvor papir ikke blot er den fysiske understøttelsesflade for den skabende meddelelse, men også dens kompositionsrum, udtrykkets hemmelige laboratorium.

I det 21. årh. har samfundet fokus på biodiversitet, bæredygtighed, genbrug og økologisk adfærd mere end nogensinde før, hvilket bringer endnu mere opmærksomhed på papirmasse og papir. Vi befinder os i en ” træ - og plantemateriale ” tid.  

Det er kunstnere, der siden 1960'erne har reddet og transformeret det mere end 2000 år gamle papirhåndværk fra nytteobjekt til kunstform; et udtryksmiddel, der afspejler menneskets samarbejde med naturen og en økologisk bevidsthed.

De udstillende kunstnere er, fra Indien: Anupam Chakraborty, Sudipta Das, Ravikumar Kashi, Shantamani Muddaiah, Kulu Ojha, Radha Pandey og Neeta Premchand.
Fra Europa:  Emilie Lundstrøm, DK, Jacki Parry, GB, Victoria Rabal, ES, Gangolf Ulbricht, DE, Anne Vilsbøll, DK og fra USA: Susan Gosin.

Udstillingen er kurateret af Anne Vilsbøll.