Alting har en bagside

Bjørn Kromann-Andersen - retrospektiv udstilling
4. september - 12. december 2021

Billedhugger og billedkunstner Bjørn Kromann-Andersen (f. 1954) har gennem hele sit oeuvre til nu skabt en lang række værker, der på en eller anden måde har haft menneskets forhold til natur som fælles omdrejningspunkt. Han har haft et frit forhold til skulpturelle udtryksmidler, så hans værker er ofte båret af materialer tilpasset den kontekst, de er skabt i. En del af kunstnerens værker har været stedspecifikke og temporære.

Den retrospektive udstilling er arrangeret i tæt samarbejde med kunstneren, og består både af konkrete værker og dokumentation for temporære projekter. Et bogværk opsummerer kunstnerens virke. Mag.art. Dorte Kirkeby Andersen er kurator for udstillingen.     

Ved ferniseringen på udstillingen læste forfatteren Peter Hugge sit digt "Alting har en bagside", som han havde skrevet specielt til lejligheden. Du kan se digtet <link file:6837 download internal link in current>her

Udstillingen "Alting har en bagside - Bjørn Kromann-Andersen" kan opleves på KunstCentret Silkeborg Bad i perioden 4. september - 12. december 2021.