JORN LAB

26. april – 7. september 2014

Hvad betyder Asger Jorns kunst og virke for andre kunstnere i dag? Hvad betyder det for os?

Besøg et kreativt laboratorium, indrettet med afsæt i Jorns tanker om totaludsmykninger. Her hylder 12 nutidige unge og ældre danske kunstnere deres forgænger og hans vilje til løbende at eksperimentere. Det gør de ved hver især at skabe værker med afsæt i sider af Jorns virke, som netop de finder interessante. Nogle giver ham modspil, andre er fascineret af den saft og kraft, de stadig oplever i Jorns billedverden og teoretiske virke.

Læs om 33 læsninger af Asger Jorn på Torvet i Silkeborg

De besøgende i laboratoriet møder ikke originalværker af Asger Jorn selv, men de nutidige kunstneres værker. Herigennem ser man Jorn. I laboratoriet vil udtryksformerne spænde fra tegning og maleri til video og installation af forskellig karakter. I tillæg er der mulighed for at lære Jorn at kende gennem laboratoriets interaktive stationer og læringselementer. Laboratoriet er indrettet i en af KunstCentrets store sale. Som gæst i JORN LAB kan du ’teste’ din egen viden, blive klogere på Jorn og på hvordan nutidige kunstnere ser ham i dag.

De bidragende kunstnere er: Katja Bjørn (f. 1967), Jakob Jakobsen (f. 1965), Svend-Allan Sørensen (f. 1975), Anna Sørensen (f. 1968), Bodil Brems (f. 1943), Tanja K. Jensen (f. 1980), Ina Olsen (f. 1968), Klaus Becker (f. 1939), Henriette Heise (f. 1966), Jeppe Hein (f. 1974), Thorsten Dennerline (f. 1972) og Erik A. Frandsen (f. 1957).
Læs portræt af kunstneren Jakob Jakobsen på kunsten.nu

Asger Jorn (1914-1973) dansk kunstner og forfatter. Jorn arbejdede indenfor snart sagt alle genrer af kunsten: Med maleri, tegning, grafik, keramik, skulptur og vævning. Han udgav utallige artikler om kunst og arkitektur og bøger især om filosofiske emner og nordisk folkekunst. Jorns kunstneriske udtryk er præget af hans nordiske opvækst, skønt han rejste meget og boede i Italien og Frankrig en stor del af sit voksne liv. Han var blandt skaberne af det spontan-abstrakte formsprog i kunsten, som blev internationalt kendt gennem COBRA-gruppens værker. I Jorns billeder, som oftest er ekspressive og farverige, findes altid figurer som har relation til Jorns egne livsomstændigheder eller er del af et universelt billedsprog. Hans kunst opnåede international anerkendelse og han betragtes som den betydeligste maler i Skandinavien siden Edvard Munch.

Enkelte af laboratoriets elementer vil i perioder befinde sig rundt omkring i Østjylland, bl.a. det parallelle projekt Pedal Horn, som skabes af kunstnerduoen Living Lenses under rammen Art to Go. Formålet med Art to Go er at bringe kunst ud i det offentlige rum, så mennesker møder kunst i hverdagen. Se mere om Pedal Horn

Laboratoriet JORN LAB er indrettet for at markere 100-året for Asger Jorns fødsel i 2014.

JORN LAB er støttet af: Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget i Silkeborg Kommune, Statens Kunstråds billedkunstudvalg, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden, 15. Juni Fonden, Nordea-fonden og H. Reimar Nielsen Ejendomsselskab A/S.

Se mere om skolebesøg i udstillingen

SKOLEBESØG

  • Fri entré for skoler
  • Tirsdag-fredag 10-17
  • Book omvisning til 400 kr
  • Kontakt på tlf. 86 81 63 29


Book skolebesøg
i JORN LAB

SÆRARRANGEMENTER

  • Introduktioner
  • Foredrag
  • Kunstnerpræsentationer

<link file:1253 download>
Hent flyer med oversigt

GRATIS APP

Få indblik i forholdet mellem Jorn og Silkeborg.
Hent den gratis iPhone-app:
"Jorn i Silkeborg"