Artapestry 3

17. maj - 26. august 2012.  

Udstillingen ARTAPESTRY3 omfatter 51 vævede værker af 38 forskellige kunstnere fra i alt 14 lande.

Billedvævning er en kunstart, som har eksisteret siden Middelalderen. I dag favner tekstilkunsten vidt og omfatter også en række blandformer. I ARTAPESTRY hyldes det klassiske flade vævehåndværk og ønsket om at udtrykke billeder og fortællinger i billedvævningen form. 

Følgende kunstnere er repræsenteret på ARTAPESTRY3:
Carmen Groza (B), Eva Brodská (CS), Renata Roszivalova (CS), Margrethe Agger (DK), Annette Bredstrup (DK), Lise Frølund (DK), Mette Hansen (DK), Ane Henriksen (DK), Ulrikka Mokdad (DK), Sanne Ransby (DK), Randi Studsgarth (DK), Grethe Sørensen (DK), Ariadna Donner (FIN), Aino Kajaniemi (FIN), Inka Kivalo (FIN), Marie-Thumette Brichard (F), Katherine Lavocat (F), Sarah Perret (F), Christine Altona (D), Thomas Cronenberg (D), Peter Horn (D), Hanneke van Spaendonck (D), Iska van Kempen-Jarnicka (NL), Federica Luzzi (I), Iveta Vecanáne (LV), Feliksas Jakubauskas (LT), Brita Been (N), Dorthe Herup (N), Ann Naustdal (N), Anne Stabell (N), Kristin Sæterdal (N), Unn Sönju (N), Fiona Hutchison (Scotland), Joanne Soroka (Scotland), Eva-Britt Rosenqvist (S), Kirsten Glasbrook (UK), Anne Jackson (UK) og Jane Freear-Wyld (UK).

Værkerne som er med på ARTAPESTRY3 er udvalgt af en bredt og internationalt sammensat jury med følgende på hver deres felt meget kompetente medlemmer:
Lesley Millar. Professor, Textile Culture, England
Yves Sabourin, Chargé de mission pour le textile et l’art contemporain, Frankrig
Kirsten Ortwad, Billedhugger, Køln, Tyskland
Hannu Castrén, Art critic, Finland
Margareta Persson, Professor, Østrig

Fra dansk side er det er særligt to medlemmer af ETFs styregruppe, væverne Anet Brusgaard og Margrethe Agger, som har stået for det organisatoriske arbejde med den aktuelle udstilling. Men det sker i et internationalt fællesskab, læs mere i det følgende.

Om European Tapestry Forum (ETF)

Forum for Europæiske gobeliner blev oprettet i 2001 ”af billed- og gobelinvævere og for disse”. Det startede med, at danske vævere modtog midler fra Nordisk Ministerråd, der gjorde det muligt at invitere billedvævere fra hele Europa til at deltage i et seminar. ETFs formål er at tilskynde til en fortsat udvikling af billed- og gobelinvævning i Europa.

Gennem sine aktiviteter har ETF bl.a. til hensigt:
• At være netværk for aktiviteter og erfaringsudveksling i Europa
• At støtte en fortsat udvikling og fornyelse af billed- og gobelinvævning i Europa.
• At hjælpe til oprettelse af nationale organisationer for billed- og gobelinvævere.

ETF ledes af en styregruppe på 9 personer fra forskellige lande i Europa. De mødes 2-3 gange om året. ETF løbende tilbyder forskellige kurser og master-classes for at højne faget og styrke et godt netværk. Den fælles turnerende udstilling ARTAPESTRY blev startet første gang i 2005. I 2008 startede ARTAPESTRY2. Og i 2012 søsættees altså ARTAPESTRY3. Til disse udstillinger kan alle billedvævere i Europa sende et eller flere værker ind til bedømmelse. ETF har sekretariat i København og man kan læse mere om organisationen på www.tapestry.dk

Den aktuelle udstillingsturné

Udstillingen ARTAPESTRY3 kan opleves i perioden 17. maj - 26. august 2012 på KunstCentret Silkeborg Bad, som er det eneste sted i Danmark, hvor den vises. Efter Silkeborg vil ARTAPESTRY3 turnere til bl.a. Finland, Sverige og Frankrig.