essay writers block help need help probability homework can i buy an essay

hem : HJEM : koti : heim : heima : angerlarsimaffik

6. april - 11. august 2013

Nordiske kunstnere viser artists’ books

Kunstnergruppen CON-TEXT har sat sig for at udforske spørgsmål omkring identitet og tilhørsforhold. Hvordan afspejles sammenhænge mellem hjem og individ? Gruppen har en fælles passion for artists’ books, dvs. kunstværker der gør brug af “bogen” som form og medie. De deltagende kunstnere bidrager hver især til udstillingen med en eller flere artists’ books, der reflekterer over udstillingens tema.

Tilværelsens udgangspunkt

Begrebet “hjem” er i vidt omfang, men ikke helt, sammenfaldende med begrebet “bolig”. Hjem udtrykker en stærkere tilhørsforhold; det er der man hører til, det er ens base og tilværelsens udgangspunkt.

Hjemmet er den beskyttende, ordnende og iscenesættende ramme om intimsfæren, det private rum, hvor livet udfolder sig på godt og ondt. Det er det sted, vi trækker os tilbage for at søge hvile, ro, hygge sammen med familie, venner og vores samboere - eller alene - for os selv. Det er når vi er hjemme, vi kan “give slip” og “lade op” til at møde livet udenfor. Men det kan også være omvendt. Hjemmelivet kan opleves som stærkt udfordrende - så vi flygter hen på arbejde. Måske hvis hjemmet er præget af druk, vold, sygdom, spædbørn eller andre krævende omstændigheder.

Et sted eller en tilstand?

Et hjem og dets indretning fortæller en hel del om dets beboere. Det reflekterer vores vaner, smag, holdninger, historie, ambitioner og økonomiske formåen og er således både et spejl, der bekræfter os i vores selvopfattelse og en ramme, som er med til at forme vores liv og selvforståelse.

For nogen er hjem, der hvor man kommer fra. For andre, der hvor man er på vej hen. Man kan spørge sig om hjem er et sted – eller en tilstand? Hvori består længslen efter hjem?

33 nordiske kunstnere

CON-TEXT består af følgende 33 inviterede kunstnere fra Danmark, Finland, Færøerne, Grønland, Island, Norge og Sverige:

Anna Lindgren, Anna Snædís Sigmarsdóttir, Anne Bjørn, Arnannguaq Høegh, Arnþrúður Ösp Karlsdóttir, Áslaug Jónsdottir, Bente Elisabeth Endresen, Beinta av Reyni, Bodil Rosenberg,  Bryndis Bragadóttir, Dorthe Bøtker, Erika Tysse, Giuli/Gulla R. Larsen, Gunilla Åsberg, Göta Friedeborg Svensson, Hanne Matthiesen, Helga Pálina Brynjólfsdottir, Ingiríður Óðinsdóttir, Jessie Kleemann, Joe Ingvartsen, Jóhanna Margrét Tryggvadóttir, Juha Juro, Julia Pars, Lis Rejnert Jensen, Marianne Laimer, Pia Fonnesbech, Raija Jokinen, Rita Marhaug,  Sigurborg Stefansdóttir, Susanne Helweg, Svanborg Matthiasdóttir, Synnöve Dickhoff og Tina Gjerulff.

Projektet dokumenteres løbende i tekst og billeder på gruppens blog: contextnord.wordpress.com

Udstillingen ”hem : HJEM : koti : heim : heima : angerlarsimaffik” kan ses på KunstCentret Silkeborg Bad i perioden 6. april – 11. august 2013.
Udstillingen vil også blive vist i Nuuk, Reykjavik, Bergen og Thorshavn.